Досегашният секретар на президента – Пламен Узунов, е понижен в съветник. Промяната

...
Досегашният секретар на президента – Пламен Узунов, е понижен в съветник. Промяната
Коментари Харесай

Разбра се за указ на Радев от 03.07.! Реже си опашката, изхвърли един от най-близките си хора

Досегашният секретар на президента – Пламен Узунов, е намален в консултант. Промяната е станала с декрет от 3 юли 2023 година, написа Марица бг.
Пламен Узунов бе назначен в президентството за секретар по правни въпроси и антикорупция през 2017 година и продължи да извършва тази служба и във втория мандат на  Румен Радев. 
Понижаването му съответствува с поредност от рокади, с които в президентството са половин дузина министри от последния длъжностен кабинет.
Радев назначи досегашния премиер  Гълъб Донев  за шеф на кабинета си. В екипа на президента влизат и други пловдивски фрагменти, членове на служебния кабинет.
Бившият министър на превоза  Христо Алексиев  вече е секретар по стопанската система,  Явор Гечев  (бивш министър на земеделието) е консултант по въпросите на селското стопанство, а  Александър Пулев  (бивш министър на иновациите) – консултант по нововъведенията.
Пловдивчанката  Мария Юрукова  съветва президента по вътрешна политика, съгражданинът й  Стефан Годжевъртов  – по сигурност и защита.
За разлика от Пламен Узунов, който губи позиции, някогашният кмет на село Труд  Николай Копринков  запазва поста си като секретар по вътрешна политика към президентството.
В същото време секретар по правните въпроси става служебният министър на правораздаването  Крум Зарков.  Друг длъжностен министър –  Росица Карамфилова-Благова , която оглавяваше Министерство на околната среда и водите, беше назначена за консултант по екология.
Бившата заместник-министърка на отбраната  Катерина Граматикова  пък от вторник, 4 юли, стана консултант по районно развиване.
Руси Иванов  е секретар по външната политика,  Кирил Атанасов  – за връзки с медиите, а  Димитър Стоянов  ще дава отговор за сигурността и защитата.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР